» Pano
 
1234567891011121314
 
Ana Sayfa
E-posta
Bu site gençleri ve velileri bilgilendirmek amaçlıdır. Bireysel danışmanlık yapılmamaktadır. Dilek Köseoğlu çalışmalarını projeler esasında sürdürmektedir. İlginize teşekkür ederiz.
İletişim Bilgileri E-mail Ana Sayfa
 

A.Ö. Fakültesi Banka Sigorta 2. sınıf öğrencisiyim. Bu sene mezun olacağım. Şu anda özel bir şirkette Finansman bölümünde ön muhasebe yapıyorum. Kendime denetmenlik işini seçmek istiyorum. Ne yapmam lazım? 4 yılllık bir okul bitiremedim ama bir an önce kendimi nasıl eğitebilirim? Çiğdem (Bu soru Kademe Danışamanlığa 27/04/2004 tarihinde Kontakt Formu aracılığı ile sorulmuştur.)

Çiğdem merhaba,

Denetim Uzmanı olmak için haklısınız daha farklı bir eğitim altyapısına ihtiyaç var. Sizin hakkınızda son derece kısıtlı bilgiye sahip olduğum için genel bir cevap verebilirim ancak.
Hedefler önemli, nasıl bir ölçekte denetim uzmanlığı yapmak istiyorsunuz. İç Denetim mi? Danışmalık firmasında bir Denetim Uzmanlığı mı?
Özetle Denetim Uzmanı olmak için, 4 yıllık bir üniversitede, Ekonomi, Hukuk, İşletme Müh. ve/veya Endüstri Mühendisliği, İşletme okumuş olmak ve çok iyi derecede İngilizce bilmek gerekir diye düşünüyorum. Deneyim kazanmak için de büyük firmaların İç Denetim bölümleri veya denetçi şirketlerde stajyer olarak başlayıp, uzmanlığa doğru ilerlemek gerekiyor.
Bir de Denetim Uzmanlığı eğitim programları açan özel eğitim kurumları veya üniversiteler olabilir. Bu eğitimi veren kuruluşlardan da bilgi alabilirsiniz.

Başarılar dilerim.
Dilek Köseoğlu

 

Nasıl Diplomat olurum? Nasıl bir meslek bu? Fatih (Bu soru Kademe Danışmanlığa 16 Mart tarihinde Kontakt Formu aracılığı ile sorulmuştur.)

Fatih Merhaba,
İyi bir diplomat olmak ve bu mesleği severek yapmak için, Sosyal, Girişimci, Araştırmacı yönlerinin güçlü olması gerekir. Bizim siteden bu özelliklerin gerektirdiği yapıyı araştır ve kendi özelliklerinle karşılaştır. Uluslararası İlişkiler veya Siyasal Bilimler okuman temel gibi görülebilir, ancak daha teknik bir altyapı ( hukuk, ekonomi gibi) oluşturduktan sonra bu bölümlerde lisansüstü okuyarak da diplomat olmak mümkün olabilir. Biraz daha uzun bir yol olmakla birlikte sağlam bir altyapı oluşturmak açısından tercih de edilebilir. Tabii bunu Dışişleri Bakanlığı'ndan da araştırmanı öneririrm. Tanımak istediğin diplomatların CV'lerini araştırmanı öneririrm. Benim de yaygın olarak kullandığım www.google.com arama motorundan isim olarak girebilirsin. Şu anda tam olarak cV sitesini hatırlamıyorum.Devlette Kariyer deyince aklına neler geliyor? Diplomasi nedir? Bilim mi sanat mı?
Bizim sitede Mesleklerden Bölümünde Uluslararası İlişkiler Uzmanı başlığı altındaki mesleği incelemeni öneririm.

Başarılar Dilerim.
Dilek Köseoğlu

Copyright 2005 KaDeMe. All rights reseved. Designed by S.T.Design & B2G